Πισίνες και SPA

ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ - ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ - ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ - ΔΗΜΟΣΙΕΣ

Οικολογικές Πισίνες και SPA με την τεχνολογία όζοντος

Η απόλυτη οικολογική πισίνα

απολύμανση χωρίς χημικά υπολείμματα

Απολύμανση σε δημόσιες πισίνες

Απολύμανση σε κολυμβητήρια

Συστήματα γιά υπάρχουσες πισίνες

Ozonise τη πισίνα σας τώρα!

Η απόλυτη αίσθηση καθαριότητας

Μοναδική εμπειρία σε μία πισίνα της Ozonise

Η απόλυτη εμπειρία στο SPA

Αίσθηση ασφάλειας και υγείας

Συστήματα που αντιστοιχούν εδώ

Στις προσφορές μας γιά τίς πισίνες καί τα κολυμβητήρια εξηγούμε αναλυτικά όλα τα πλεονεκτήματα που έχουμε χρησιμοποιώντας τα συστήματά μας.

Το όζον είναι το πιο ενεργητικό απολυμαντικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο νερό. Στο εσωτερικό των πισινών το Όζον μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επεξεργασία του νερού ,  δημόσιες ή ιδιωτικές , στα κέντρα ευεξίας, λουτρά, κτλ…. Το χλώριο που χρησιμοποιείται συνήθως , με την  παρουσία αμμωνίας ή οργανικών υγρών (ούρα και ιδρώτας) μπορεί να δημιουργήσει  Τριαλομεθάνια και άλλες ουσίες ικανές να προσβάλουν το προστατευτικό στρώμα των πνευμονικών κυψελών προκαλώντας βρογχική υπερκινητικότητα, που είναι ένα από τα συστατικά του άσθματος.

Το όζον, απεναντίας, είναι το πιο ισχυρό  διαθέσιμο  οξειδωτικό στη φύση και έχει ένα πολύ ευρύ φάσμα δράσης. Χρησιμοποιείται για την εξολόθρευση αλγών, βακτηρίων και ιών καθώς και την οξείδωση πλήθους  οργανικών και ανόργανων προσμείξεων.

 

Εκτός από το ότι είναι ένα ισχυρό μικροβιοκτόνο, το όζον, σε αντίθεση με το χλώριο, είναι αποτελεσματικό για την εξολόθρευση των ιών:

Το εντυπωσιακό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι με ένα υπολειμματικό ποσοστό όζοντος της τάξεως του  0,3 ppm και σε χρόνο  4 λεπτών, το ποσοστό απενεργοποίησης των  ιών είναι  99,99%.

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης του όζοντος είναι:

 

Βελτιώνει την κροκίδωση

Εξαλείφει οσμές, χρώματα, γεύσεις

Εξαλείφει  Fe/Mn

Απολυμαίνει το νερό

Εξαλείφει  TOC (π.χ. THM’S)

Εξαλείφει  ενδοκρινικές ουσίες

Συμπερασματικά, η χρήση του όζοντος στην επεξεργασία του νερού στις πισίνες , στα κέντρα ευεξίας, λουτρά, κτλ…. Μας παρέχει αναρίθμητα οφέλη στην υγεία μας  στην οικονομία  και στην προστασία του περιβάλλοντος.

< Κατεβάστε τον πλήρη οδηγό για Οικολογικές Πισίνες με Όζον εδώ >

  •  Ενα εξ αυτών είναι η εξάλειψη της υπερχλωρίωσης που συνήθως εφαρμόζεται περιοδικώς στις πισίνες.
  •  Στην πραγματικότητα κανένας κανονισμός δεν προβλέπει αυτή την πρακτική παρά μόνο η εμπειρία των ανθρώπων!
  • Οντως σε μία παραδοσιακή πισίνα που έχει μόνο χλώριο είναι πολύ πιθανή η ανάπτυξη  βακτηρίων να υπερβεί τα επιτρεπτά επίπεδα απο την ισχύουσα νομοθεσία.
  • Ως εκ τούτου ο διαχειριστής / συντηρητής της εγκατάστασης χρησιμοποιεί την υπερχλωρίωση ώστε να αποφύγει τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων.
  • Αυτό γιατί το χλώριο απο μόνο του, ειδικά όταν η πισίνα είναι γεμάτη απο κόσμο δεν είναι επαρκές για την αδρανοποίηση του οργανικού φορτίου των λουομένων.
  • Πράγματι το χλώριο είναι είναι πολύ λιγότερο δραστικό απο το όζον  ως εκ τούτου, αν οι άνθρωποι στο εσωτερικό της πισίνας αυξηθούν πολύ γρήγορα η  δοσολογία του χλωρίου δεν είναι ποτέ ικανοποιητική.
  • Η αντίδραση του συστήματος απολύμανσης του νερού είναι πάρα πολύ βασική.   Το όζον σε αυτό είναι ανίκητο.
  • Η απόδειξη είναι για παράδειγμα σε μία  πισίνα  όπου είτε μετρήσουμε τις παραμέτρους το πρωϊ με λίγα άτομα είτε το βράδυ κατά την διάρκεια των  μαθημάτων η ποιότητα του νερού είναι πάντα άριστη.
  • Για επιβεβαίωση όσων αναφέρω ο Νόμος Uni 10637 εξουσιοδοτεί τους συντηρητές των πισινών να κάνουν έναν έλεγχο την ημέρα των ποιοτικών παραμέτρων των πισινών με όζον
  • Στις πισίνες με χλώριο ο έλεγχος γίνεται 1 φορά πριν το άνοιγμα και ακολούθως κάθε 3 ώρες έως το κλείσιμο της εγκατάστασης.
  • Αυτό γίνεται επειδή οι πισίνες που είναι μόνο με χλώριο δεν διασφαλίζουν την ομοιογένεια των παραμέτρων του νερού.
  • Απ’ Εναντίας αυτές με όζον δεν έχουν τέτοια προβλήματα.
  • Μια άλλη κατάσταση σύμφωνα με την οποία γίνεται η υπερχλωρίωση είναι όταν οι παράμετροι του συνδυασμένου χλωρίου είναι εκτός κανονισμών.
  • Το συνδυασμένο χλώριο είναι ο συνδυασμός μεταξύ ελεύθερου χλωρίου και της αμμωνίας (ούρα,  ιδρώτας, κτλ…. ).
  • Οσο ποιό υψηλή είναι η τιμή του χλωρίου (1-1,2PPM) τόσο ποιό εύκολος είναι ο σχηματισμός του συνδυασμένου χλωρίου με την παρουσία της αμμωνίας.
  • Μειώνοντας την παρουσία του χλωρίου όπως γίνεται στις πισίνες με όζον ( ελεύθερο χλώριο στα 0,4PPM) αποκλείεται η ένωση με την αμμωνία.
  • Αρα δεν χρειάζεται ούτε σε αυτή την περίπτωση η υπερχλωρίωση.

 

ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΙΣΙΝΑΣ

Όπως είναι ευρέως γνωστό η επεξεργασία του νερού πισίνας είναι μία σύνθετη εφαρμογή με υψηλές απαιτήσεις, εξαιτίας της πολύ μεγάλης ποικιλίας ρύπων που μπορούν να βρεθούν διαλυμένοι στο νερό. Πέρα από τις ρυπογόνες ουσίες που οφείλονται στους ίδιους τους χρήστες (βακτήρια, ιοί, ούρα, ιδρώτας, λάδια, τρίχες, καλλυντικά κλπ…), πολλές φορές πρέπει να αντιμετωπιστούν και οι ρύποι που προέρχονται από το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται η πισίνα όπως σημαντική ποσότητα οργανικών ενώσεων, εντόμων, φύλλων, σκόνης.

Γνωρίζοντας ότι τα συστήματα πισίνας λειτουργούν ανακυκλώνοντας το νερό τους, σε αυτό παρουσιάζεται μία διαρκώς αυξανόμενη συγκέντρωση ρυπογόνων ουσιών.

Για αυτούς τους λόγους, για την εκλογή του ιδανικού συστήματος επεξεργασίας του νερού πισίνας επιλέγεται το όζον το οποίο είναι το πιο ισχυρό φυσικό οξειδωτικό που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στην επεξεργασία του νερού πισίνας.

Χρησιμοποιώντας όζον για την επεξεργασία του νερού πισίνας πετυχαίνουμε τα εξής:

  • Βακτηριακή απολύμανση
  • Αδρανοποίηση ιών
  • Οξείδωση τόσο του διαλυτού σιδήρου-μαγγανίου όσο και των υπόλοιπων οργανικών και ανόργανων ενώσεων
  • Αποχρωματισμός
  • Απομάκρυνση οσμών και γεύσεων
  • Αφαίρεση της άλγης
  • Μικρό-κροκίδωση των διαλυμένων στο νερό οργανικών ενώσεων

OZONISE… Η κορυφή στίς οικολογικές πισίνες…

Σε σύγκριση με το χλώριο, η χρήση όζοντος στην επεξεργασία του νερού της πισίνας προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Πέραν την χρήσης του όζοντος προτείνεται η παράλληλη χρήση και του χλωρίου.

Ο συνδυασμός όζοντος και χλωρίου επομένως, επιτρέπει μία πολύ σημαντική μείωση της κατανάλωσης χλωρίου.

Το σύστημα του εργοστασίου της OZONISE εγγυάται μία τέλεια συνέργεια με το χλώριο το οποίο  μειώνεται η χρήση του σημαντικά επιτυγχάνοντας μία ποιοτική καλυτέρευση του νερού της πισίνας δεδομένης της  μειωμένης παρουσίας χημικών προϊόντων.

Η OZONISE είναι πρωτοπόρος στον τομέα του όζοντος στις πισίνες … και εγγυάται την επίτευξη των παραμέτρων με την εφαρμογή των πατενταρισμένων συστημάτων όζοντος τα οποία η εταιρεία μας εγκαθιστά με βάση τη μελέτη του συστήματος που προκύπτει για την  κάθε πισίνα ξεχωριστά.

Ιαματικά λουτρά  &  SPA

Για να αυξηθούν τα ευεργετικά αποτελέσματα των  ιαματικού λουτρών  και των υδρομασάζ, μελετήθηκαν ακροφύσια με οζονισμένο νερό.

Το όζον είναι ένα φυσικό συστατικό της ατμόσφαιρας: Το οξυγόνο που υπάρχει στον αέρα, μέσω μιας διαδικασίας συμπίεσης και εκκένωσης, μετατρέπεται σε όζον και εισάγεται στα ακροφύσια του υδρομασάζ. Το όζον έχει ευεργετικά αποτελέσματα στο σώμα των ανθρώπων : δεν προκαλεί αλλοίωση του PH του δέρματος, δεν προκαλεί ερεθισμό στα μάτια και επίσης δεν προκαλεί καμία βλάβη στον οργανισμό μας. Απεναντίας  έχουμε μία αποτελεσματική καθαριότητα στα επιφανειακά στρώματα του δέρματος, το οποίο μετά το μπάνιο φαίνεται αναζωογονημένο και φωτεινότερο.

Με την  συνδυασμένη δράση της θερμοκρασίας του νερού  και του όζοντος, των υδρομασάζ, έχουμε μία εναλλαγή του οξυγόνου στα επιφανειακά στρώματα του δέρματος, με αποτέλεσμα να έχουμε καθαρισμό των πώρων με εξαιρετικά αποτελέσματα στην ακμή και τις ακαθαρσίες του δέρματος. Τα ακροφύσια του νερού, με το μασάζ διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος στο περιφερειακό επίπεδο με επακόλουθο την παροχή οξυγόνου στο αίμα. Με την οξυγόνωση επιτυγχάνεται βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος.

Το οζονισμένο υδρομασάζ τονώνει  επίσης την απελευθέρωση των ενδορφινών, οι οποίες δημιουργούν ένα αίσθημα ευχαρίστησης και relax, και ως εκ τούτου είναι ένα εξαιρετικό σύστημα χαλάρωσης του σώματος απομακρύνοντας  το άγχος  που δημιουργείται από τις εντάσεις και τις ανησυχίες των μικρών και μεγάλων καθημερινών προβλημάτων.

Η οξυγόνωση καταπολεμά την ψυχική κούραση ισορροπώντας έτσι το νευρικό σύστημα με οφέλη για όλον τον οργανισμό, βοηθώντας επίσης στην καταπολέμηση προβλημάτων αϋπνίας. Λόγω της μυοχαλαρωτικής του δράσης, το οξυγονωτικό υδρομασάζ ενδείκνυται επίσης για την αποκατάσταση των μυών και την ξεκούραση του σώματος, για μετά τις αθλητικές δραστηριότητες.

Σε συνδυασμό με το υδρομασάζ, χρησιμοποιείται επιτυχώς για την ανακούφιση του αρθριτικού πόνου, για την ενεργοποίηση  των άκρων μετά από τραύμα, για τονισμό και τη σύσφιξη, την πρόληψη και την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και των κηλίδων και για χαλάρωση του σώματος και του νου.

Πλεονεκτήματα με την εφαρμογή του Πατενταρισμένου Συστήματος Ozonise Swimming Pool & Spa

 

    • Μείωση της χρήσης των χημικών πρόσθετων και μειώνοντας το υποχλωριώδες νάτριο στη πισίνα από 1,0 /1,5 PPM σε 0.4/0.5 PPM με επακόλουθο την μείωση τουλάχιστον κατά  50% την κατανάλωση του καταστολέα του PH .
    • Μειώνεται ή ακόμα και εξαλείφεται η υπερχλωρίωση εκτός από έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν από μη σωστή λειτουργία της εγκατάστασης ή από πηγές ρύπανσης εκτός κανονισμών
    • Δυνατή μείωση τουλάχιστον έως και 50% την ημέρα του νερού της ανανέωσης στις πισίνες.
    • Βελτίωση της ποιότητας του νερού της πισίνας ειδικά στις στιγμές μεγάλης προσέλευσης.
    • Βελτίωση της ποιότητας του αέρα κοντά στη πισίνα, αποτέλεσμα της μειωμένης παρουσίας των πρόσθετων χημικών στο νερό.
    • Προστασία της υγείας λουομένων και των εργαζομένων στη πισίνα .
    • Σεβασμός του περιβάλλοντος με ιδιαίτερη προσοχή στη νομοθεσία για τα απόβλητα, ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει πρόβλεψη επεξεργασίας αυτών, καθώς και μείωση της κατανάλωσης του χλωρίου ( -80%).

Αφοσίωση στον πελάτη

Καινοτομία και ευελιξία όταν τήν χρειάζεστε. Ειδικευμένοι και πιστοποιημένοι εμπειρογνώμονες που εξασφαλίζουν ότι έχετε τη σωστή απόδοση της επένδυσής σας στην τεχνολογία τού Όζοντος και οποίοι βοηθούν την επιχείρησή σας να καταστήσει την τεχνολογία αυτή ανταγωνιστική. Η μεγαλύτερη μας δύναμη είναι ο συνδυασμός της ισχυρής, παρουσίας μας και της ικανότητας να μας παραδίδουμε τίς σωστές λύσεις.

Οι άνθρωποι της OZONISE, αποκλειστικής αντιπροσώπου για τα πρωτοποριακά  συστήματα παραγωγής όζοντος  στη Ελλάδα, είμαστε στην διάθεση σας προκειμένου να βρούμε την βέλτιστη, σύγχρονη και οικολογική λύση για την εφαρμογή σας.

Συμπέρασμα

Πάνω απ’ όλα ο βασικός σκοπός της εγκατάστασης των συστημάτων μας πρέπει να στοχεύει στην ποιότητα
των παροχών και στην βέλτιστη διαβίωση του χρήστη της πισίνας.

ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ OZONISE ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΣΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΙΣΙΝΕΣ