Γεωργία, Κτηνοτροφία και Πρωτογενής Παραγωγή

Βιομηχανία - Βιοτεχνία - Διανομή - αποθήκευση

Βιομηχανία – Βιοτεχνία – Διανομή – Αποθήκευση

Παραγωγή αυγών - Πουλερικών

Συστήματα που αντιστοιχούν εδώ

〈 Ozonise Air 〉 〈 Ozonise Air/Water 〉 〈 Ozonise Wall Systems 〉  〈 Ozonise Air/Water γιά KKM 〉 〈 Ozonise Water Clean

Η παραγωγή τροφίμων και ποτών αντιμετωπίζει προβλήματα όταν πρόκειται για την παραγωγή ενός ασφαλούς και υγιεινού προϊόντος. Η παραγωγή τροφίμων και ποτών ανησυχεί για τους μικροοργανισμούς που συντομεύουν τη διάρκεια ζωής αυτών και κοστίζουν εκατομμύρια κάθε χρόνο σε αλλοιωμένο προϊόν. Η παραγωγή που επηρεάζετε περιλαμβάνει

  • το κρέας
  • τα θαλασσινά
  • τα πουλερικά
  • τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα
  • τα γαλακτοκομικά προϊόντα
  • τα φρέσκα προϊόντα ( φρούτα , λαχανικά, κ.τ.λ. )
  • την παραγωγή και καλλιέργεια τροφών π.χ. σαλιγκάρια

Η απολύμανση με όζον βρίσκει εφαρμογή στην απολύμανση του αέρα και του νερού με συστήματα της OZONISE

Α.  ΑΕΡΑΣ

Η  ποιότητα του  αέρα  είναι ιδιαίτερης σημασίας και  πρέπει να δίνουμε  ιδιαίτερη προσοχή στην φροντίδα του .  Ο αέρας προβληματίζει ιδιαίτερα τους χειριστές ζώων δημιουργώντας μεγάλη ανάγκη για περιβαλλοντική επεξεργασία του αέρα για  ζώα που βρίσκονται πολλά μαζί σε περιορισμένους χώρους όπως εγκαταστάσεις πουλερικών χοιρινού κρέατος κ.τ.λ. Το όζον ως περιβαλλοντική επεξεργασία αέρα γίνεται δημοφιλής   και  με την δυνατότητα διασποράς του  στον αέρα κάνει τους   παραγωγούς να  βλέπουν  βελτιωμένο το μέσο ημερήσιο κέρδος, τη βελτίωση των ζωοτροφών και τη μειωμένη απώλεια από τον θάνατο των ζώων .

 

Β.  ΝΕΡΟ

< Επεξεργασία υγρών βιομηχανικών αποβλήτων με όζον – κατεβάστε τη μελέτη εδώ ≥

Η  ποιότητα του νερού που χρησιμοποιείται για κάθε παραγωγή  είναι ιδιαίτερης σημασίας και  πρέπει να δίνουμε  ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα αυτού.

Ο ρόλος του νερού στη γεωργία είναι στρατηγικός και αποτελεί έναν από τους κύ ριους περιοριστικούς παράγοντες της παραγωγής. Συνολικά, περίπου το 70% του γλυκού νερού που χρησιμοποιείται από τον άνθρωπο  απασχολείται στον γεωργικό τομέα.

Σήμερα  θεωρείται  ότι η αυξανόμενη υποβάθμιση της ποιότητας του νερού άρδευσης οφείλεται σε διαδικασίες αλάτωσης, μόλυνση από λιπάσματα, ζιζανιοκτόνα, γεωργικά χημικά, παθογόνα και βαρέα μέταλλα. Τέλος, η ανομοιογένεια των βροχοπτώσεων και η έντασή τους έχουν οδηγήσει σε σημαντικές ανισορροπίες τα τελευταία χρόνια, με αρνητικές επιπτώσεις τόσο στις καλλιέργειες όσο και στο βάθος των υπόγειων υδάτων.

Γνωρίζοντας ότι το όζον  είναι το καλύτερο και πλέον ελπιδοφόρο απολυμαντικό μέσον για τις ανάγκες της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, παραθέτουμε κατωτέρω τις δυνατότητες απολύμανσης με χρήση όζοντος  στον  αέρα και το νερό.

Σοβαρά θέματα προς αντιμετώπιση στην παραγωγή και διάθεση των προϊόντων είναι η αποθήκευση , το περιβάλλον ανάπτυξης , τα εργαλεία , η ποιότητα των νερών , των συνθηκών δημιουργίας ( χώμα, κτίρια , κ.τ.λ.) , το πλύσιμο των προϊόντων , η απολύμανση των επιφανειών κ.τ.λ.

Το όζον εγκρίθηκε το 2001 για χρήση για την αντιμικροβιακή επεξεργασία στα προϊόντα και το πλύσιμο των επιφανειών επαφής με τα τρόφιμα , από τον Αμερικάνικο Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων FDA (FOOD AND DRUG ADMINISTRATION ) και έχει αποδειχθεί ότι είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική εφαρμογή.

Επιστημονικές μελέτες διαπίστωσαν ότι έκπλυση με όζον μόλις 1,3 ppm για 5 λεπτά προκάλεσε μείωση κατά περισσότερο από 99,9% στα ψυχρότροφα και μεσοφιλικά βακτήρια στο μαρούλι και κατέληξαν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι το όζον είναι πολύ καλύτερη επιλογή για την απολύμανση των επιφανειών από το χλώριο διότι δεν αφήνει κανένα υπολειμματικό κατάλοιπο και έχει ιδανικά αποτελέσματα απολύμανσης.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η χρήση όζοντος στην επεξεργασία τροφίμων είναι ότι το προϊόν που επεξεργάζεται μπορεί να ονομάζεται βιολογικό. και έχει χαρακτηριστεί ως σύστημα απολύμανσης με ιδιαίτερα οικολογικό χαρακτήρα από την Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας του Ηνωμένου Βασιλείου EPA (ENVIRONMENTAL PROTECTION AGENCY).

 Πλεονεκτήματα που απορρέουν από τη χρήση του όζοντος στην απολύμανση.

Πλύση λαχανικών για συσλευσία έτοιμων προϊόντων για κατανάλωση – Χρήση σε οινοποιία

  • Εξάλειψη ή / και αδρανοποίηση των βακτηριδίων, ζυμών, ιών σπόρων
  • Εξάλειψη των ανεπιθύμητων οσμών
  • Απολύμανση των επιφανειών και των οροφών σε σημεία που είναι δυσπρόσιτα από άλλα συστήματα.
  • Το όζον έχει πολύ ισχυρή ικανότητα οξείδωσης και έτσι καταστρέφει οργανικά απόβλητα με οξείδωση.
  • Το όζον είναι πολύ φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς δεν αφήνει πίσω του οποιαδήποτε επιβλαβή κατάλοιπα σε αντίθεση με άλλα φυτοφάρμακα, λιπάσματα και πρόσθετα που χρησιμοποιούνται για καλλιέργειες.
  • Απουσία χημικών υπολειμμάτων (τα οποία υπάρχουν με τη χρήση συμβατικών συστημάτων απολύμανσης) στις επιφάνειες καθώς και στις περιοχές παραγωγής και μεταποίησης.
  • Μικροβιολογική βελτίωση των προϊόντων και επιμήκυνση του χρόνου συντήρησής τους
  • Μείωση της χειρωνακτικής εργασίας και του χρόνου απολύμανσης.
  • Μείωση του κόστους απολύμανσης
  • Μείωση της κατανάλωσης νερού
  • Μείωση του κόστους ενέργειας για την παραγωγή ζεστού νερού ή / και ατμού (το όζον χρησιμοποιείται με κρύο νερό)
  • Μείωση του κόστους διάθεσης των λυμάτων και τη βελτίωση της απόδοσης των συστημάτων καθαρισμού αυτών
  • Μεγαλύτερη ασφάλεια στο προσωπικό της απολύμανσης αφού η διαδικασία μπορεί να γίνει και χωρίς την παρουσία προσωπικού (υποκατάσταση ή / και μείωση επικίνδυνων προϊόντων για την υγεία του ανθρώπου)
  • Διευκόλυνση της εφαρμογής των μέτρων για την υγιεινή και της λοιπής σχετικής νομοθεσίας
  • Ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στη βιομηχανία (ISO 14000, EMAS)
  • Βελτίωση και την απλούστευση των συστημάτων HACCP και του νομοθετικού διατάγματος 81 της 30/04/2008
  • Προστατεύει από τις ασθένειες

Διαχείρηση χημικών αποβλήτων

 

Οι περισσότερες από τις ασθένειες οφείλονται σε μολύνσεις. Το όζον καταστρέφει όλους τους μικροοργανισμούς που υπάρχουν στο νερό και αυξάνει την περιεκτικότητα του σε οξυγόνο. Η άρδευση με χρήση οζονισμένου νερού προστατεύει από μεταδοτικές ασθένειες, καταστρέφει βακτήρια, ιούς και παρασιτικές κύστεις οι οποίες είναι δύσκολο να καταπολεμηθούν από άλλες εναλλακτικές μεθόδους. Η χρήση φυτοφαρμάκων και άλλων χημικών παραγόντων αφήνει επιβλαβή υπολείμματα ενώ το όζον δεν αφήνει καθόλου υπολείμματα αφού αποσυντίθεται σε οξυγόνο. Κάθε προϊόν που αρδεύεται με οζονισμένο νερό διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  • Προωθεί την καλύτερη ανάπτυξη
    Η άρδευση με χρήση οζονισμένου νερού συνιστά μεγαλύτερη ποσότητα περιεκτικότητας σε οξυγόνο, καθώς το όζον αποσυντίθεται πίσω στο οξυγόνο όταν έρχεται σε επαφή με ακαθαρσίες που υπάρχουν στο νερό. Το νερό απουσία μικροβίων δίνει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την επίτευξη ταχύτερης ανάπτυξης, και το φυτό αναπτύσσεται με περισσότερη ζωντάνια, περισσότερη ζωτικότητα και δύναμη και μπορεί να αναπτυχθεί μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα .
  • Παρέχει περισσότερο όφελος
    Το οζονισμένο νερό παρέχει μια πιο ογκώδη και παραγωγική συγκομιδή, η οποία επιτυγχάνεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό συνεπάγεται τεράστια εξοικονόμηση σε ποσότητα νερού που χρησιμοποιείται για άρδευση και το κόστος για λιπάσματα και πρόσθετα που χρησιμοποιούνται περαιτέρω για την προώθηση της ταχύτερης ανάπτυξης. Η χρήση λιπασμάτων και προσθέτων μειώνεται σχεδόν στο 50%, όταν χρησιμοποιείται οζονισμένο νερό για άρδευση, αφού ο κύκλος ωρίμανσης των καλλιεργειών ολοκληρώνεται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
  • Βελτιώνει την γεύση και το άρωμα. Η χρήση του Οζονισμένου νερού για άρδευση αυξάνει τη γεύση και το άρωμα της συγκομιδής.
  • Μείωση σε πολύ μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη ασθενειών στο ζωικό πληθυσμό γνωρίζοντας ότι η διατήρηση καλών περιβαλλοντικών συνθηκών για την κατοχή ζώων και τις εγκαταστάσεις στέγασης τους είναι ένα σοβαρό θέμα προς επίλυση βοηθώντας σημαντικά και στην αποτροπή μετάβασης των ασθενειών στον άνθρωπο ( sars, avian κ.τ.λ.).

Πεδία εφαρμογής της τεχνολογίας απολύμανσης με όζον στην γεωργία και κτηνοτροφία

  • Απολύμανση νερού άρδευσης
  • Καλλιέργειες Υδροπονίας
  • Απολύμανση επιφανειών επεξεργασίας όπως πάγκοι κοπής, σφαγεία ζώων, δωμάτια επεξεργασίας, χώροι έκθεσης προϊόντων ( ιχθυόσκαλα) κ.τ.λ.
  • Απολύμανση χώρων αποθήκευσης προϊόντων όπως αποθήκες σιτηρών
  • Απολύμανση θαλάμων μακροχρόνιας συντήρησης ( ψυκτικοί θάλαμοι )
  • Απολύμανση χώρων διαμονής και ανάπτυξης ( εκκολαπτήρια πουλερικών, χοιροτροφικές μονάδες ),κ.τ.λ.
  • Απολύμανση αποθηκευτικών υλικών, καλουπιών κ.τ.λ.
  • Απολύμανση μεταφορικών μέσων για ευπαθή προϊόντα
  • Απολύμανση υδάτων για την πρόσμιξη με προϊόντα
  • Απολύμανση νερού για την πλύση προϊόντων.( κρέατα, ωμά λαχανικά )
  • Απολύμανση νερού τροφοδοσίας όπως καλλιέργεια σαλιγκαριών.
  • Απολύμανση δεξαμενών νερού
  • Διαχείριση λυμάτων και μετά από κατάλληλη επεξεργασία επαναχρησιμοποίηση αυτών.
  • Απολύμανση γραμμής παραγωγής όπως η απολύμανση με αέρα των αυγών των πουλερικών.
  • Απολύμανση ενυδρείων , ιχθυοτροφιών και καλλιέργειας οστρακοειδών.

Το όζον είναι η πλέον αξιόπιστη και ολοκληρωμένη λύση για τον πρωτογενή τομέα της παραγωγής.